Comviq mobilabonnemang

Får 4.3/5 staplar:

Besök Comviqs hemsida
2G, 3G, 4G & 5G i följande nät:

Se Comviqs täckningskarta

Vilka är Comviq?

Comviq är en av Sveriges största och snabbast växande operatörer. Tidigare hade dom en hel del fysiska butiker runt om i Sverige, men nu har man valt att ta bort dessa och istället satsa på en starkare digital närvaro. Alla Comviqs abonnemang säljs online och via kundtjänsten. Comviq har även sedan sin start haft en stark marknad när det gäller kontantkort. Idag så samarbetar Comviq med 15 000 återförsäljare och har ett stort inflytande på telekommarknaden i Sverige. Comviq är i övrigt ett varumärke som marknadsförs av Tele2 Sverige AB.

Comviq startades under 1970-talet av entreprenören Jan Stenbeck och på den tiden utmanade man det statliga Televerket med hjälp av innovativa erbjudanden som exempelvis subventionerade mobiltelefoner och kraftigt sänkta priser till utlandet. På den tiden hette mobiloperatören Comvik, men kom senare att byta till Comviq.

Under flera år har operatören även satsat på reklam i TV och tog tidigt fram konceptet med Karim och Krister som utvecklades till en av de populärare reklamerna i Sverige. Deras ledord har alltid varit Billigt, Enkelt och Schysst.

Vad finns det för typ av mobilabonnemang hos Comviq?

Det finns ett par olika koncept att välja på hos Comviq. Det finns abonnemangsformer för alla, studenter och under 18 år samt seniorer över 55 år. Comviq erbjuder idag surfmängder upptill 100 GB.

Hur mycket surf behöver man hos Comviq?

För att ge lite uppfattning av hur mycket surfen räcker till så räcker 1 GB surf till cirka 2 timmars videotittande, streaming av musik i 10 timmar eller 16 timmars normalt surfande på nätet. Det borde ge lite uppfattning av vilket abonnemang som passar dig bäst.

Vad kostar det att ringa och SMSa hos Comviq?

Det är ingår i Comviqs abonnemang. Det betyder att du inte betalar något extra för att ringa eller smsa från abonnemangen. Det är lite av en standard i Sverige att erbjuda fastpris, eftersom man använder telefonerna rätt friskt i dagens samhälle så är det i princip ett måste för många.

Har Comviq bindningstid?

Comviq har valt att som många andra inte ha bindningstider. När du köper ett abonnemang hos Comviq så har du varken bindningstid eller uppsägningstid. Förutsatt att du enbart köper ett abonnemang utan en mobil med avbetalning.

Om du istället skulle köpa ett abonnemang med en mobiltelefon så har du automatiskt 24 månaders bindningstid. Efter att bindningstiden gått ut kan du givetvis avsluta abonnemang ifall du skulle vilja det. Önskar du avsluta ditt abonnemang innan bindningstiden löpt ut så kan du givetvis göra detta, då får du betala kvarstående fakturor direkt på ett bräde.

Hur fungerar det med betalning hos Comviq?

Comviq har skippat allt som har med pappersfakturor att göra. De satsar istället på att erbjuda e-faktura, autobetalning och Bank- och plusgiro. E-fakturan betalas via din internetbank och är en smidig lösning ifall du vill ha allt samlat hos din bank. Autobetalning är likadant som autogiro. Du aktiverar autobetalningen på Mitt konto och sedan dras pengarna direkt automatiskt varje månad. Bank- och plusgiro är en manuell betalning som görs varje månad via Bankgiro eller plusgiro.

Är Comviq klimatneutrala?

Comviq kan stolt meddela att man blir det första telekombolag i Norden och Baltikum. Sedan 2018 är all el som Comviq köper in och förbrukar 100 % förnybar, vilket minskat utsläppen av koldioxid med 90 procent. Det innebär att Comviq kunnat minska det totala koldioxidutsläppet med 45 000 ton per år.

Hur är mobiltäckningen hos Comviq?

Comviq är verksamma i Tele2 och Telenors nät. Det vill säga att du som kund får tillgång till 2G, 3G och 4G. 4G-nätet är snabbare än något annat nät, vilket är bra för dig som vill streama film eller spela onlinespel på telefonen. Det skall tilläggas att nätet konstant byggs ut och Tele2 och Telenors nät täcker 99,9 % av befolkningen i Sverige. Se täckningskarta för Comviq.

Om man vill ha ett kontantkort hos Comviq hur gör man då?

Att skaffa ett kontantkort hos Comviq är kostnadsfritt, sedan kan du välja att fylla på med hur mycket pengar du önskar varje vecka eller månad.

Det första du gör är att du beställer hem ett kontantkort, där kan du välja ett tomt kort eller ett förtankat kort, välj sedan om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt gamla. När du sedan får hem simkortet så sätter du in det i din smartphone. Comviqs simkort fungerar till mobiltelefoner och surfplattor. I nästa steg så tankar du ditt kontantkort och väljer hur mycket du vill betala. Du kan enkelt betala kontantkortet med Swish.

Kan man köpa en mobil till sitt abonnemang hos Comviq?

Ja, hos Comviq hittar du ett stort och brett sortiment med mobiltelefoner. Det finns allt från iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia, Huawei och Xiaomi. Det finns många olika modeller av dessa telefoner och de absolut senaste modellerna finns givetvis att välja på.

Telefonerna kan betalas av direkt med ett kontantköp eller så kan man lägga upp en avbetalning och betala av telefonen varje månad under 24 månader. Då kan man lägga ihop det med sitt abonnemang och på så sätt få lite rabatt på telefonen. Det är vanligt idag att betala av telefonen i sin abonnemangsform, en smidig och kostnadseffektiv lösning.

Tre bra saker med Comviq

  • Ett brett utbud av abonnemang och kontantkort
  • 5G, VoLTE och WiFi-samtal stöds
  • Ständig utveckling av nya smarta abonnemangsformer

Tre dåliga saker med Comviq

  • Största abonnemanget är bara 100 GB
  • Numera är man inte alltid billigast längre
  • Att man inte kan registrera autogiro via sin bank

Vilka erbjudanden har Comviq just nu?

I juli 2024 så hittar vi följande erbjudanden för Comviq. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Comviq...

Som får 4.3/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Comviq