Tre mobilabonnemang

 • Plats 8 i listan bästa mobilabonnemang 2024.
 • Mobilabonnemang till privatpersoner & företag.
 • Välj mellan 5 GB till fri surf inklusive fria samtal/mess.
Får 3.8/5 staplar:

Besök Tres hemsida
3G, 4G & 5G i följande nät:

Se Tres täckningskarta

Vilka är Tre?

Tre är en av Sveriges största och mest framgångsrika mobiloperatörer. Företaget startades under år 2000 och ägs idag av Invester och Hutchison Whampoa. Deras vision är att skapa en helt egen och ny plattform för mobila kommunikationer. I Sverige anses Tre som pionjärer och har en fin position på världsmarknaden inom 3G-teknik och mobila tjänster.

Tre strävar konstant mot att jobba med utveckling av nya tjänster och förbättringar i det uppkopplade livet. Som kund hos Tre ingår alltid WiFi-samtal, musikstreaming, 3Skicka Surf och 3Världen. Tre har under sin period som mobiloperatör alltid pressat priserna och jobbar med att ta bort bindningstider så att varje person kan välja själv hur man vill lägga upp sitt abonnemang. Tre säljer både mot privat- och företagskunder, vilket ger dig ett brett urval av produkter att välja mellan.

Företaget marknadsför sig själva med sin nya slogan - TREvligt, vilket även kan ses i TV- och radioreklamer.

Vad finns det för typ av mobilabonnemang hos Tre?

Abonnemangen ligger uppdelade under privat och företag hos Tre. Det finns en uppsjö med abonnemang och detta sortiment förändras ständigt, vilket är till deras fördel eftersom de ständigt jobbar med utveckling av sina produkter. I denna artikel kommer vi att gå igenom privatsidan hos Tre, företagsdelen får vi gå igenom vid senare tillfälle.

 • Flexibel
  Ett abonnemang som är anpassat för att passa alla.
 • Familjeabonnemang
  Om ni är en familj som alla har Tre som operatör så kan ni sammankoppla era abonnemang och hålla nere kostnaderna per användare.

Abonnemangen finns i 5 GB, 15 GB, 50 GB och obegränsat som surfmängder. Välj ut den datamängd som passar dina önskemål bäst.

För att få en uppfattning av hur mycket surf man behöver så brukar man säga att 5 GB surf räcker till 10 timmars videotittande, 80 timmars normalt surfande på internet och 50 timmars musikstreaming. Det borde göra processen lättare för dig när du skall välja surfmängd på ditt abonnemang. Om surfen skulle ta slut så kan man alltid köpa till extra surf, dock brukar det kosta en liten slant så vårt tips är att välja rätt abonnemang direkt från början.

Vad kostar det att ringa och SMSa hos Tre?

Hos Tre är det alltid fria sms och fria samtal till alla operatörer runt om i Sverige. Det börjar bli standard i Sverige att erbjuda fria samtal och sms, vilket de flesta operatörerna erbjuder. Det är dock viktigt att tänka på att betalsamtal inte ingår i dessa abonnemang.

Har Tre bindningstid eller uppsägningstid?

Med Tres nya koncept 3Flexibel så har du numera ingen bindningstid på själva mobilabonnemangen då eventuell mobil du valt till är en separat delbetalning. Tre har som många andra operatörer försökt jobba med att korta ner eventuella uppsägningstider, dock har du alltid en månad uppsägningstid ifall du tecknat ett abonnemang hos Tre, viktigt att komma ihåg om du vill byta operatör i framtiden.

Hur kan man betala Tre?

När du skall betala för ditt abonnemang så kan du välj att betala med faktura eller med autogiro. Om du väljer faktura så skickas din faktura ut en gång varje månad och sedan betalar man den vid månadsskiftet. Skulle du istället föredra autogiro och att pengarna dras automatiskt så kan du anmäla det via din egna internetbank när du betalt första fakturan. Du kan även anmäla autogiro via Mitt3.

Kan man teckna ett mobilt bredband hos Tre?

Ja, det kan man göra. Tre har sålt mobila bredband under många års tid och deras mobila bredband används över det mobila nätet. Fördelen med mobilt bredband är att du kan använda det på flera platser, precis som ditt mobilabonnemang. Det går även bra att använda mobilt bredband hemma istället för ett fast bredband.

Hur är mobiltäckningen hos Tre?

Tre har ett eget telenät och är verksamma med 3G, 4G, 4G+ och VoLTE i fulla hastigheter. Telenätet täcker upp 99 % av Sveriges befolkning. Tre har även fått en del kritik för sitt nät på vissa ställen i Sverige. Se täckningskarta för Tre.

Hur fungerar det med 5G hos Tre?

Det fungerar på vissa håll men du behöver ha en 5G kompatibel telefon och abonnemang för att det skall funka att använda sig av 5G. 5G finns inte på alla ställen i Sverige utan det byggs ut för varje dag som går.

Kan man köpa en mobil till sitt abonnemang hos Tre?

Ja men ta en funderare på ifall du behöver en ny smartphone först och främst. Om du skulle vara nöjd med telefonen du i dagsläget har, så räcker det med att beställa ett abonnemang hos Tre. Om du behöver en ny smartphone så kan du beställa det i samband med att du beställer ditt abonnemang.

I Tres webshop finns det ett stort och brett urval med smartphones. Här kan du välja fritt mellan senaste flaggskeppen som släppts och äldre telefoner, ifall du nöjer dig med att inte ha det senaste i telefonväg. Tre erbjuder allt från Huawei, iPhone, Samsung Galaxy och Sony-telefoner. I dagsläget finns det cirka 36-50 olika typer av smartphones att välja mellan, vilket är enormt starkt för att vara en mobiloperatör i Sverige.

Tre bra saker med Tre

 • Stort utbud av smartphones
 • Fantastisk kundtjänst och snabb respons
 • 3Världen som gör att du kan surfa i 80 länder

Tre dåliga saker med Tre

 • Lite dyrare än andra mobiloperatörer som finns att välja på
 • Enbart betalning med faktura eller autogiro
 • Fått en del kritik för deras täckning på vissa ställen i Sverige

Vilka erbjudanden har Tre just nu?

I maj 2024 så hittar vi följande erbjudanden för Tre. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Tre...

Som får 3.8/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Tre