Tele2 mobilabonnemang

 • Plats 9 i listan bästa mobilabonnemang 2024.
 • Mobilabonnemang till privatpersoner & företag.
 • Välj mellan 5 GB till fri surf inklusive fria samtal/mess.
Får 3.7/5 staplar:

Besök Tele2s hemsida
2G, 3G, 4G & 5G i följande nät:

Se Tele2s täckningskarta

Vilka är Tele2?

Tele2 är en svensk mobiloperatör som satsar på hållbarhet och utveckling av de mobila näten. Operatören har även haft som målsättning att bli det smartaste telekombolaget i världen och skapa en plattform med stora möjligheter för det svenska samhället. Tele2 värvar in både privat- och företagskunder och erbjuder ett stort sortiment med tjänster och tillbehör.

I Tele2s portfölj finns det mobilabonnemang, mobila bredband, fasta bredband och massvis av tillbehör som exempelvis mobiltelefoner, smarta klockor, routrar, surfplattor, hörlurar, mobilskal och andra mobiltillbehör. Tele2 satsar stort online men finns även som fysiska butiker där man kan ta hjälp med sina ärenden om man önskar.

Vad finns det för typ av mobilabonnemang hos Tele2?

Hos Tele2 finns det en hel del olika typer av abonnemang både för privatkunder och företagskunder. Se nedan.

 • Passar alla
  För alla typer av människor.
 • Familj
  För er som vill samla familjen och hålla ner kostnaderna.
 • Pensionärer
  För dig som är 65 år eller äldre.
 • Abonnemang för smarta klockor
  För dig som har en smartwatch.

Det finns givetvis olika nivåer av abonnemang och varje abonnemang styrs av vilken surfmängd man önskar:

 • 3 GB
  Ett bra val för dig som inte surfar så himla mycket.
 • 12 GB
  Ett bra val för dig som surfar en del varje dag och streamar musik.
 • 25 GB
  För dig som surfar mycket och glor en del videostreaming.
 • 50 GB
  Ett givet val för dig som streamar mycket varje dag.
 • Obegränsat
  För dig som inte vill ha några begränsningar och lever i luren.

Det går även bra att samla hela familjen hos Tele2 och sänka era månadskostnader. När ni har alla abonnemang hos Tele2 så får alla sin egna datamängd. Det första ni behöver göra är att teckna ett mobilabonnemang till ordinarie pris och sedan lägga till extra användare till huvudabonnemanget. Ju fler ni är desto mindre betalar du för varje abonnemang. En extra användare kostar enbart 199 kronor per månad.

Som pensionär får du också en viss typ av rabatt på ditt abonnemang varje månad. Du får totalt 20 % rabatt på abonnemangskostnaden ifall du är 65 år eller äldre. Rabatten gäller på mobilabonnemang och mobila bredband.

Vad kostar det att ringa och SMSa hos Tele2?

Alla samtal och sms ingår utan extra kostnad hos Tele2. Det är lite av en standard i branschen just nu och man förväntar sig nästan som kund att alltid ha fria samtal och sms. På så sätt slipper man oroa sig över att fakturan skall sticka iväg varje månad och bli dyr. Nu vet du exakt vad du betalar för ditt mobila abonnemang.

Får jag dubbla förmåner med Comhem & Tele2?

Eftersom Tele2 och Comhem samarbetar så erbjuds just nu dubbla förmåner ifall du har ett mobilabonnemang hos Tele2 eller Comhem, samt ett bredbands- eller TV-abonnemang.

Två abonnemang ger två stycken förmåner. Tre abonnemang ger tre förmåner och så vidare upp till hela sex förmåner. En förmån kan betyda dubbel surfmängd, dubbel hastighet på bredbandet eller extra datakort till surfplattan.

Vad erbjuder Tele2 för typ av tjänster??

Tele2 satsar givetvis mycket på sina mobilabonnemang och vilken uppkoppling kunderna har. Dom har även ett stort utbud vad gäller mobila bredband och fasta bredband.

Här kommer ett par av tjänster som Tele2 erbjuder:

 • Mobilabonnemang för privat- och företagskunder
 • Mobila bredband
 • Fasta bredband
 • Mobila tillbehör
 • Router och modem
 • Smartphones och Smartwatches

Alla Tele2:s tjänster erbjuds som klimatneutrala tjänster och hos Tele2 får du alltid det lilla extra i ditt engagemang.

Hur fungerar det med 5G hos Tele2?

Tele2 var en av de första mobiloperatören att lansera 5G-nätet i Sverige. Just nu finns täckningen i cirka 30 städer i Sverige och majoriteten av täckningen återfinns i Stockholm.

5G-nätet byggs ständigt ut och Tele2 har som mål att deras mobilnät skall vara toppklass och lite bättre inom sin tid. För att kunna surfa i 5G-nät krävs det att du har en mobiltelefon som stödjer 5G, ett abonnemang som stödjer 5G och att du befinner dig på en plats där 5G-täckningen finns.

Med 5G kan du komma upp på hastigheter över 1 Gbit/s med snabbare snitthastigheter, högre topphastigheter och kortare svarstider.

Hur är mobiltäckningen hos Tele2?

Tele2 är en operatör likt Telenor och Telia som satsar mycket på sitt nät. Telenor och Tele2 delar idag på nätet och är tillsammans nätägare över ett specifikt nät. Du som kund hos Tele2 får tillgång till 2G, 3G, 4G och nu även 5G, vilket är det snabbaste nätet du kan surfa i. Perfekt för dig som streamar mycket och kanske spelar en del onlinespel på telefonen. Tele2:s nät täcker 99,9 % av befolkningen i Sverige just nu. Se täckningskarta för Tele2.

Kan man köpa en mobil till sitt abonnemang hos Tele2?

Ja, Tele2 har ett stort utbud av smartphones som du kan lägga till när du köper ett nytt abonnemang. Viktigt att veta att det ofta är kopplat till en viss bindningstid eftersom man behöver betala av telefonen under avtalsperioden.

Tele2 har Android- och Appletelefoner. I shoppen finns de senaste modellerna från ledande varumärken, såsom nya iPhone och senaste Samsung Galaxy. Tele2 har även bra mobiltelefoner för barn, äldre och en uppsjö med prisvärda och billiga mobiler.

Vad mer erbjuder Tele2?

Alla som har ett mobilabonnemang eller mobilt bredband från Tele2 har möjlighet att prova en uppsjö med tjänster kostnadsfritt. Tele2 har tjänster som Comhem Play+, Readly, Nextory, Viaplay, Byt in din gamla mobil, Säkerhetspaket och trygghetstjänster.

Om du önskar behålla vissa av dessa tjänster så kan du smidigt betala tjänsten på din Tele2-faktura.

Tre bra saker med Tele2

 • Ett stort utbud av abonnemang och tillbehör
 • Ständig utveckling av sitt mobila nät och 5G-nät
 • Prisvärda abonnemang

Tre dåliga saker med Tele2

 • Dyra priser utomlands
 • Tele2 har fått en del kritik för sin kundservice på olika forum
 • Pappersfaktura med 45 kronor i faktureringsavgift

Vilka erbjudanden har Tele2 just nu?

I juni 2024 så hittar vi följande erbjudanden för Tele2. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Tele2...

Som får 3.7/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Tele2