Bästa mobilabonnemang med fri surf

  • De 3 bästa valen för 2024.
  • Lästid ca 5 minuter för hela denna sida.
  • Få svar på vanliga funderingar om mobilabonnemang med fri surf.

Jämför mobilabonnemang med fri surf

Mobilabonnemang med fri surf innebär att du skall kunna surfa obegränsat när du befinner dig inom Sverige. Dessa abonnemang passar därför dig som använder riktigt mycket data t.ex. för att du laddar ned stora filer eller ser väldigt mycket på strömmande video.

Nedan går vi igenom de bästa alternativen för april 2024.

Chilimobil med fri surf

1. Chilimobil

Chilimobil är ny operatör i Sverige som fokuserar främst på mobilabonnemang med fri surf. Det innebär att man erbjuder i skrivande stund Sveriges billigaste mobilabonnemang med obegränsad surf.

Då man använder sig av Tres mobilnät som vunnit priser för sina prestanda så är det ett otroligt bra val för alla som inte bor i norra delarna av landet. I norra Sverige har nämligen Tres mobilnät ganska dåliga prestanda och där bör man välja en annan operatör i så fall.

Något att tänka på är att Chilimobil inte säljer mobiler så den får man köpa på annat håll om man inte redan har en. Positivt är dock att Chilimobil kör utan bindningstider.

Öppna täckningskarta

Visa erbjudanden

Tre med fri surf

2. Tre

Tre är en välkänd operatör i vårt land och de var först ut med 3G. Numera så erbjuder man ett högt presterande 4G-nät som lämpar sig för alla som älskar snabba hastigheter.

Tres mobilnät har vunnit priser för sina prestanda men något man skall tänka på är att det gäller mellersta och södra Sverige, i de mest norra delarna så har Tre lite kunder och därför har man byggt ut minimalt och lagt krutet på övriga Sverige där de flesta bor.

Om du vill ha en ny mobil så är Tre ett mycket bra val. Generellt sätt så brukar de ligga lågt i pris och du kan välja att delbetala mobilen på 12, 24 eller 36 månader. På själva abonnemanget har du ingen bindningstid!

Öppna täckningskarta

Visa erbjudanden

Efter att ha gått igenom de olika operatörerna så har vi kommit fram till ovanstående lista. Det finns fler operatörer som erbjuder mobilabonnemang med fri surf kan vara värt att poängtera men vi har valt att försöka välja ut bara de tre bästa för att spara på din tid.

De tre mobiloperatörer vi valt ut anser vi bör täcka in de allra flestas behov då de erbjuder olika tjänster i olika nät. Men för dig som vill spara pengar så kan det även vara värt att överväga ett mobilabonnemang med 100 GB surf som för många räcker trots att man tror man behöver fri surf.

Samtidigt skall det sägas att ett mobilabonnemang med obegränsad surf ger en skön känsla av frihet. Att kunna använda det helt fritt utan att riskera att det tar slut är för många värt någon hundralapp extra.

Mobilabonnemang med fri surf

Vanliga funderingar

När vi gjort vår undersökning av mobilabonnemang med fri surf så har vi stött på följande frågeställningar och tänker därför besvara de.

Kan jag ersätta mitt fasta bredband med ett mobilabonnemang med fri surf?

Ja, faktum är att detta förekommer allt oftare och speciellt i singelhushåll. När du väl kommer hem så startar du internetdelning på din mobil och då får du ett WiFi dit du kan ansluta datorer, surfplattor eller varför inte tvspelskonsoler.

Att göra på så vis sparar dig pengar, samtidigt så kräver det att du delar internet varje gång du kommer hem. Så det är upptill dig att avgöra om det är värt tiden och det extra ”krånglet”. Det du sparar är runt 300-500 kr per månad på att slippa ett fast bredband.

Jag har WiFI hemma, behöver jag fri surf på mobilabonnemanget?

Om du har ett fast bredband och WiFi så är det ytterst sällan du kommer ha ett behov av ett obegränsat mobilabonnemang gissar vi. Då bör du klara dig på ett mobilabonnemang med möjligtvis 50 - 100 GB per månad.

För att du utanför hemmet skall komma upp i mängder över 100 GB så krävs det att du spenderar timmar efter timmar med strömming av video (Netflix, Viaplay etc) eller delar ut internet. 100 GB är nämligen en väldigt stor mängd.

Finns det begränsningar på hur mycket fri surf man får använda?

Generellt sätt nej, däremot så kan du råka ut för en spärr vilket gör att surfen slutar fungera. Om du råkar ut för det så kommer du få ett SMS med instruktioner. Därefter är det bara att svara på SMSet och så kan du surfa vidare. Vår erfarenhet säger att det är extremt sällan man får detta SMS då det krävs oerhörda mängder surf för att spärren skall aktiveras.

Men skulle du bli spärrad så är det som sagt bara att följa instruktionerna. Att låsa upp spärren är även gratis, så det påverkar inte din avgift på något vis utan du betalar den vanliga månadsavgiften oavsett om du råkar ut för spärrar eller inte.

Har jag obegränsad surf med mobilabonnemanget i utlandet?

Nej, det har du inte. Inom EU så har du en separat surfpott som du kan använda varje månad. Denna varierar mellan mobiloperatörerna och därför är det viktigt att du kollar upp den om du tänkt använda den i utlandet.

En operatör som står ut på denna fronten är Tre som erbjuder hela 60 GB surf per månad med deras obegränsade mobilabonnemang. Inte nog med det, du kan faktiskt använda surfen kostnadsfritt i hela 80 länder! Så utöver EU så kan du t.ex. använda den i USA & Australien, hela listan kan du se på Tres webbplats.