Telia mobilabonnemang

 • Plats 11 i listan bästa mobilabonnemang 2024.
 • Mobilabonnemang till privatpersoner & företag.
 • Välj mellan 5 GB till fri surf inklusive fria samtal/mess.
Får 3.5/5 staplar:

Besök Telias hemsida
2G, 3G, 4G & 5G i följande nät:

Se Telias täckningskarta

Vilka är Telia?

Mobiloperatören Telia är en av Sveriges största operatörer i telekombranschen. Telia kan även vara känt som gamla goda televerket för vissa. I dagsläget har Telia ungefär 7000 medarbetare som dagligen möter miljontals användare i Sverige och Norden. Telia förenklar den digitala vardagen för både privatpersoner och företag.

Telia ligger även i framkant när det gäller utvecklingen av hållbar digitalisering och jobbar kontinuerligt för att få fram det bästa av fiber- och mobilnätet i Sverige. Telia arbetar just nu med att bygga ut fiber, VDSL och 4G för snabbare hastigheter och bättre kvalité i samtliga nät. Mobiloperatören är idag en av de största investerarna i svensk infrastruktur och jobbar för att Sverige skall bli bäst i världen när det gäller att använda digitaliseringen på bästa sätt.

För dig som har Telia som operatör kan definitivt känna deras kvalité eftersom dom äger en stor del av det svenska nätet med hjälp av fysiska anläggningar och ledningar över hela Sverige. Du kan hitta mer information på Telias egna täckningskarta.

Vad finns det för typ av mobilabonnemang hos Telia?

Telia erbjuder ett stort utbud av abonnemang i deras utbud. Se nedan:

 • 2 GB
  Perfekt för dig som vill använda mobilen ett par gånger per dag.
 • 12 GB
  Om du surfar och streamar musik passar detta abonnemang perfekt.
 • 30 GB
  Det här abonnemanget är utmärkt för dig som ofta surfar och streamar video på din smartphone.
 • Obegränsat
  Med det här abonnemanget behöver du aldrig oroa dig över att vara utan surf - du kan streama hur mycket du vill varje månad.
 • Familjeabonnemang
  Om du har fler i familjen som önskar ett abonnemang kan ni alla dela på ett huvudabonnemang tillsammans.
 • Under 28 år
  Då får du billigare priser på samtliga abonnemang.

Vilket abonnemang du skall välja beror helt på hur mycket du använder din mobil. Om du surfar mycket så skall du givetvis ha en högre datamängd. Ta gärna en titt på hur mycket du surfar i dagsläget innan du väljer vilket abonnemang du skall ha. Om surfen ofta tar slut kan en idé vara att välja ett abonnemang med högre surfmängd.

I Telias abonnemang ingår alltid fria samtal, sms och mms. Du behöver inte längre oroa dig över hur fakturan kommer se ut i slutet på månaden. Du kan med andra ord ringa och smsa hur mycket du vill till dina nära och kära.

Vad kostar det att ringa och SMSa hos Telia?

Du har alltid fria samtal, sms och mms från Telias fastprisabonnemang. Det är lite av en standard i svenska abonnemang.

Vad är Telia familj?

Nu kan du dela ditt abonnemang med hela familjen eller nära vänner. Du kan lägga till upp till fyra användare mot ditt abonnemang och det kostar enbart 189 kronor per månad per användare. Du fördelar sedan surfmängden mellan alla användare, exempelvis om du har 30 GB surf så delas den surfen upp på dina familjemedlemmar. Ett otroligt smart sätt att spara in pengar på mobilabonnemangen i familjen.

Vad innebär surfa fritt i sociala medier hos Telia?

Om du har ett abonnemang från Telia på 2-30 GB så surfar du helt fritt i de mest populära sociala medierna utan att din surf påverkas. Du surfar fritt på Snapchat, Instagram, Facebook, Messenger, Twitter, Pinterest, WhatsApp och KiK för att nämna ett gäng plattformar.

Kan man spara oanvänd surf hos Telia?

Om du inte använder all din surf i ditt abonnemang så sparas din surf till en surfpott. Surfpotten används sedan när din vanliga månadssurf är slut. Man kan som högst spara 50 GB i sin surfpott. Detta gäller alla abonnemang förutom 0,2 GB.

Har Telia bindningstid?

Hos Telia har du ingen bindningstid ifall enbart köper ett abonnemang. Om du skulle välja till en smartphone vid ditt köp så tillkommer ofta 24 månaders bindningstid. Det är en avbetalning för din telefon. Man får alltid rabatterade telefoner ifall man binder upp sin mobil och abonnemang tillsammans. Om du inte önskar bindningstid kan du istället köpa telefonen kontant och betala den direkt, då slipper du jobbiga avtalstider att förhålla dig till.

Vad är det för cloudtjänst som Telia erbjuder?

Om du tecknar ett abonnemang hos Telia idag så får du Telia Cloud på köpet. Detta gäller om du tecknar ett mobilabonnemang med 30 GB eller obegränsad surf. Tjänsten tillfaller automatiskt och ingår hela din avtalsperiod med Telia.

Telia Cloud är en oändlig molnlagring där du kan spara dokument, filmer, bilder och andra saker som du gör med din telefon. En riktigt innovativ tjänst som Telia själva utvecklat för sina användare!

Hur är mobiltäckningen hos Telia?

Som kund hos Telia får du surfa och ringa i det mest prisbelönta nätet i Sverige. Här får du en pålitlig och snabb uppkoppling vart du än befinner dig i Sverige. Telia är en av få operatörer som satsar fullt ut i de mobila näten. Företaget har investerat miljarder kronor för att utveckla ett snabbt och pålitligt nät. Man ligger även i framkant vad gäller 5G-utvecklingen, som spås vara framtiden för alla operatörer så småningom. Se täckningskarta för Telia.

Hur fungerar det med 5G hos Telia?

För det första så behöver du ha en 5G kompatibel telefon och abonnemang för att det skall funka att använda sig av 5G. Telias abonnemang obegränsad är 5G-redo och tillsammans med en smartphone som stödjer 5G kan du för första gången komma i kontakt med det omtalade nätet.

5G finns inte på alla ställen i Sverige utan det byggs ut för varje dag som går. Inom ett par år kommer 5G finnas över allt.

Kan man köpa en mobil till sitt abonnemang hos Telia?

Det går absolut att göra. Telia har ett brett och stort sortiment med mobiltelefoner. Allt från Apple, Samsung, Huawei och Sony finns att köpa. Du kan lägga till på ditt abonnemang ifall du önskar en ny smartphone.

Erbjuder Telia kontantkort?

Ja det finns att skaffa. Med hjälp av ett kontantkort så kan du ringa och smsa precis som i ett abonnemang, skillnaden är att du betalar för det på förhand. Du väljer själv när du vill fylla på ditt kort och du kan enkelt byta laddning när du vill. Med hjälp av ett kontantkort har du full kontroll på ditt saldo och din nuvarande laddning.

Tre bra saker med Telia

 • Sveriges kanske äldsta mobiloperatör
 • Bra täckning och utveckling av mobila nätet
 • Brett utbud av mobiltelefoner och tillbehör

Tre dåliga saker med Telia

 • Ofta dyrare än andra operatörer
 • Tar ut startavgift på alla abonnemang
 • Fått en del kritik om långa väntetider hos kundtjänsten

Vilka erbjudanden har Telia just nu?

I juni 2024 så hittar vi följande erbjudanden för Telia. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Telia...

Som får 3.5/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Telia