Telenor mobilabonnemang

 • Plats 8 i listan bästa mobilabonnemang 2024.
 • Mobilabonnemang till privatpersoner & företag.
 • Välj mellan 5 GB till fri surf inklusive fria samtal/mess.

Vilka är Telenor?

Telenor är en mobiloperatör som funnits under en lång tid och har funnits i Sverige sedan 2001. I dagsläget har Telenor cirka 186 miljoner kunder runt om i världen varav 2,7 miljoner mobilkunder i Sverige, vilket sätter lite perspektiv på hur stora Telenor är runt om i världen.

Så här lyder Telenors slogan - “För oss kommer människan alltid först och tekniken först därefter”. Det är viktigt för Telenor att människan skall kunna vara uppkopplad tillsammans med människor som man älskar, var du vill och när du vill. Telenor har under många år investerat miljarder i mobila nät och fibernät runt om över hela Sverige. Telenors egna nät täcker runt 99,9 % av befolkningen, vilket är fruktansvärt imponerande. Deras nätutbyggnad pågår ständigt och det är något operatören lägger stor kraft vid. Just nu pågår en utveckling av det omtalade 5G-nätet.

Hos Telenor kan du handla det mesta, allt från privat- och företagsabonnemang, fiber bredband, TV och streaming, smarta klockor och surfplattor. Deras mest framgångsrika tjänster är nog mobilabonnemangen mot privatpersoner där dom har haft en stor marknad i Sverige och runt om i världen under många år.

När du tecknar ett mobilabonnemang hos Telenor så kan du även ansluta familjelösningar och samla hela familjen under samma abonnemang, vilket också varit en stark tjänst hos Telenor sedan många år tillbaka. Deras företagsabonnemang har också vuxit under de senaste 5-10 åren.

Vad finns det för typ av mobilabonnemang hos Telenor?

Här kan du teckna privatabonnemang och företagsabonnemang. Deras utbud är stort och det finns alltid något för alla. Se vår lista nedan på Telenors privatabonnemang:

 • 4 GB
  Ett utmärkt val för dig som knappt använder surfen.
 • 10 GB
  Ett val för dig som streamar lite musik då och då.
 • 15 GB
  Ett bra val för dig som streamar en del musik och video.
 • 30 GB
  Detta abonnemang behövs ifall du streamar ett par timmar om dagen.
 • 75 GB
  Detta är ett måste ifall du dagligen streamar musik och video flera timmar per dag.
 • Obegränsat
  För dig som lever med telefonen och inte vill ha någon surfbegränsning.

För att ge lite uppfattning om vad man kan göra med abonnemangen, så motsvarar 10 GB cirka 86 timmar musikstreaming per månad och 8 timmar videostreaming varje månad. 30 GB motsvarar cirka 260 timmars musik och 21 timmars film per månad. Det borde ge en bra uppfattning av vilket abonnemang som passar just dig bäst. Så fort man streamar en del film eller serie via Netflix, Viaplay eller Youtube så sticker surfen iväg rätt snabbt. Välj ett abonnemang som ger dig lite utrymme för nöje!

Vad kostar det att ringa och SMSa hos Telenor?

När du tecknar ett abonnemang hos Telenor så får du alltid fria samtal, sms och mms. Du behöver alltså inte oroa dig för att månadskostnaden kommer att sticka iväg. Här har du full kontroll på dina utgifter eftersom alla samtal och sms är fria.

Vad är Telenor familj?

Telenors familjelösning är ett populärt alternativ ifall man har en familj. Här kan du samla alla du kallar som din familj i samma abonnemang och ju fler ni är desto bättre pris kommer ni att få. Dela ditt mobilabonnemang med dina barn, kollegor, vänner eller vem du vill.

Börja med att bestämma vem som skall stå på abonnemanget och sedan blir den personen ansvarig och kan fördela surf till de andra i abonnemanget. I korta drag så delar ni på ett helt vanligt mobilabonnemang. Varje användare kostar 189 kr/mån och ni kan max vara 8 personer i en familjelösning. Om ni väljer abonnemanget obegränsad så har ni alla obegränsad surf på era telefoner.

Vad innebär Telenor föräldrakoll?

Är det dags för ditt barn att få ett mobilabonnemang? Då vill du möjligtvis aktivera Telenors Föräldrakoll. Då slipper du oroa dig över oväntade kostnader från betaltjänster eller utlandssamtal. Ditt barn kommer då inte kunna rösta i olika evenemang som Melodifestivalen eller Bingolotto.

Hur fungerar det med Telenor Change?

Något som är unikt för Telenor är att du kan byta telefon efter 12 månader utan extra kostnad. En riktigt bra tjänst för dig som älskar ny teknologi och snabbt tröttnar på prylarna. Din gamla telefon lämnar du in till oss och vi återanvänder den på ett smart sätt.

Hur är mobiltäckningen hos Telenor?

Telenor täcker 99,9 % av Sveriges befolkning och bygger ständigt ut sitt nät. Telenor har investerat flera miljarder i sin utbyggnation av telenätet. Just nu utvecklas och byggs 5G-nätet ut i full fart. Detta för att kunna ta nästa steg i det digitala samhället. Se täckningskarta för Telenor.

Hur fungerar det med 5G hos Telenor?

Om du vill ha tillgång till 5G-nätet så krävs det att du har en mobiltelefon som stödjer det och ett abonnemang som har stöd för det.

Kan man köpa en mobil till sitt abonnemang hos Telenor?

Ja, när det är dags att fixa ett nytt abonnemang kan du även välja till en ny smartphone. Telefonen kommer isåfall läggas upp som en avbetalning under avtalstiden. Avtalstiden är vanligtvis 24 månader om du inte önskar betala av telefonen tidigare. Telenor har ett stort sortiment med smartphones och du kan välja mellan de nyaste modellerna från iPhone, Samsung Galaxy, Huawei och Sony Xperia. Välj en telefon som du tycker passar dina önskemål!

Erbjuder Telenor kontantkort?

Ja det finns att skaffa. Telenor erbjuder ett gäng olika kontantkortslösningar.

 • Telenor Fastpris
  En bra lösning för dig som ringer och smsar mycket i Sverige.
 • Fastpris Hello
  Om du behöver ringa familj och vänner som bor utomlands.
 • Telenor Rörligt
  Passar perfekt för dig som inte ringer så mycket.
 • Telenor Surf
  Om surfen tar slut kan du köpa till extra surf.

Tre bra saker med Telenor

 • Ett stort utbud på många tjänster
 • Här kan du samla mobilabonnemang, bredband och TV på ett smart sätt
 • Satsar på utveckling av telenäten och 5G-nätet

Tre dåliga saker med Telenor

 • Upplevs ofta lite dyrare än andra operatörer på marknaden
 • Fått en del kritik om långa väntetider hos kundtjänsten
 • Tar 50 kronor i fakturaavgift om man betalar med pappersfaktura

Vilka erbjudanden har Telenor just nu?

I juni 2024 så hittar vi följande erbjudanden för Telenor. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Telenor...

Som får 3.8/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Telenor