Fello mobilabonnemang

Vilka är Fello?

Idén om Fello och deras grundande påbörjades under 2013 när Telia annonserade ut en chans om att starta en ny mobiloperatör i deras egna nät. Lisa och John hade en dålig upplevelse av mobiloperatörerna i Sverige och att många kunder uppfattades som missnöjda med deras abonnemang. Deras koncept blev en mobiloperatör som behandlar sina kunder som sina vänner - en operatör utan finstilta texter, dolda avgifter och krångliga villkor.

Fello lanserades i Telias mobilnät efter en lång tid av hårt arbete, skratt och sömnlösa nätter. Deras vision var att utveckla en grym kundservice och att framför allt förändra branschen. Den 1 september 2020 blev Fello en del av Telia och fick därmed en stor chans att erbjuda sina tjänster till hela Sverige och även vara en del i Telias 5G-satsning på sikt.

Fellos mål är att erbjuda ett mobilabonnemang med schyssta villkor.

Vad finns det för typ av mobilabonnemang hos Fello?

Det finns totalt fyra stycken mobilabonnemang för alla att teckna hos Fello. Så här ser abonnemangen ut:

 • 2 GB
  Ett bra val för dig som inte surfar så mycket.
 • 7 GB
  Ett utmärkt val för dig som surfar lite varje dag.
 • 14 GB
  Ett bra val för dig som surfar mycket varje dag.
 • 22 GB
  För dig som önskar mycket surf till video- och musikstreaming.

Att välja abonnemang hos Fello är enkelt. Du behöver enbart fundera över hur mycket surf som du behöver ha tillgång till. Om du har surf över i slutet på månaden så sparas din surf i en surfpott (max 25 GB).

Samtliga abonnemang hos Fello har fria samtal, fria sms och fria mms från Sverige runt i hela världen. Man har även som mål att aldrig ha bindningstid eller uppsägningstid i sina abonnemang. Deras motto är: “Hos Fello stannar du för att du vill, inte för att du måste”.

Ifall du är en student, över 55 år eller under 18 år så får du även tillgång till riktigt schyssta rabatter. Vi vet att man har olika förutsättningar under olika tidpunkter i livet - Fello vill göra det enkelt för alla att bli kunder med bra villkor och ärliga priser.

Du kan även behålla ditt gamla nummer om du önskar byta till Fello. Fello sköter all nummerflytt på ett smidigt och säkert sätt. Du behöver inte göra någonting!

Kan man värva vänner till Fello och få rabatt?

Om du är nöjd med ditt abonnemang hos Fello så kan du rekommendera och tipsa Fello till någon av dina vänner. Ifall du lyckas värva över en kompis så får du en rabatt på ditt abonnemang. Varje vän du värvar över innebär att Fello bjuder på en månadskostnad till dig. Du kan hämta din inbjudningslänk på Mina sidor hos Fello sedan är det bara börja bjuda in dina kompisar.

Vad är Fello Magasin för något?

För dig som är kund hos Fello och vill hålla dig uppdaterad om vad som händer just nu hos mobiloperatören så har Fello ett eget magasin där man kan läsa om de senaste uppdateringarna och vad som är på gång. Ett perfekt sätt att hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna. Fello finns även på Instagram, Facebook, Twitter och Youtube för den som är intresserad av att följa sin mobiloperatör!

Kan man flytta sitt mobilnummer till Fello?

Om du vill teckna ett abonnemang hos Fello så kan du givetvis behålla ditt gamla nummer. Fello begär enbart en flytt av ditt nummer från din nuvarande mobiloperatör och sedan bekräftas nummerflytten i ett SMS inom 1-2 dagar, sen kan du fortsätta ringa med ditt gamla nummer hos Fello. Smidigare kan det ju inte bli!

Vad kostar det att ringa utomlands med Fello?

Om du planerar att ringa utomlands så är det viktigt att du kikar vad priserna är innan du åker för att inte riskera obehagliga överraskningar på fakturan. Om du befinner dig i Sverige och ringer eller smsar till utlandet så har du obegränsat med samtal och sms, utan kostnad.

På Fellos hemsida kan du navigera och se exakta priser ifall du befinner dig i utlandet eller om du skall ringa till utlandet. Ett tips är att stänga av roamingen ifall du befinner dig utomlands för att inte få några extra kostnader på din faktura. Ta det säkra före det osäkra!

Hur är kundtjänsten hos Fello?

Fello vill att det skall vara enkelt att få hjälp ifall man har problem med sina abonnemang. Du kan kontakta deras kundtjänst via telefon 0770-33 22 22 eller via mejl [email protected] eller om du hellre chattar med kundtjänsten via hemsidan.

Kundtjänsten har öppet varje vardag mellan 09:00 till 17:00. Chatten öppnar dock redan 08:00 på vardagar!

Hur är mobiltäckningen hos Fello?

Eftersom Fello ingår i Telias mobila nät så betyder det att du får samma täckning i 2G, 3G och 4G-nätet som Telias kunder. Telia har investerat miljarder med kronor för att ligga i framkant och att ständigt utveckla det mobila nätet. Om du önskar se hur din täckning är där du bor så kan du kika på Telias täckningskarta. Där får du tydlig information om täckningen över hela Sverige. Se täckningskarta för Fello.

Tre bra saker med Fello

 • En ung och pigg mobiloperatör som satsar framåt
 • Snabb kundservice via telefon, mejl och chatt
 • Väldigt bra rabatter och prisvärda abonnemang

Tre dåliga saker med Fello

 • Man kan inte spara så mycket surf
 • Fakturaavgift för vissa typer av fakturor
 • Ingen möjlighet att köpa till smartphone till abonnemanget

Vilka erbjudanden har Fello just nu?

I juli 2024 så hittar vi följande erbjudanden för Fello. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Fello...

Som får 4.4/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Fello