Vimla mobilabonnemang

Får 4.5/5 staplar:

Besök Vimlas hemsida
2G, 3G, 4G & 5G i följande nät:

Se Vimlas täckningskarta

Vilka är Vimla?

Vimla är en relativt ny mobiloperatör som trots sin unga ålder vunnit årets mobiloperatör fem år i rad. Dom vann utmärkelsen under år 2017, 2018, 2019, 2020 och 2021. En otroligt stark prestation om man jämför den hårda konkurrensen som i dagsläge finns.

Vimla har sedan starten haft mål att bidra till en bättre värld på alla sätt som dom kan, därför går en del av deras vinst till välgörande ändamål och när du väljer Vimla som operatör så bestämmer du hur potten ska fördelas.

Det man kan förvänta sig om man har Vimla som sin mobiloperatör är att konstant få en massa häftiga funktioner som ingen annan operatör har, exempelvis har dom utvecklat en funktion som heter “invasofobi” och det står för “rädsla för inkommande samtal” - med hjälp av Vimlas filter så kan du välja vilka kontakter som alltid får ringa dig, alla andra samtal blir till pushnotiser.

Vad finns det för typ av mobilabonnemang hos Vimla?

Hos Vimla kan du göra valet av totalt fem olika abonnemang, som styrs av surfmängden.

 • 3 GB
  Det här abonnemanget passar perfekt för lågförbrukaren. Räcker gott och väl till lite musikstreaming varje månad.
 • 6 GB
  Detta abonnemang är perfekt för lågförbrukaren som ändå vill se något klipp på YouTube då och då samt streama musik.
 • 10 GB
  Detta abonnemang är perfekt för dig som ser lite på Youtube mellan varven. Detta är Vimlas lagom-abonnemang.
 • 20 GB
  Med detta abonnemang så får du en bra mängd med surf som räcker gott och väl till att följa favoritserier på Netflix.
 • 50 GB
  Här har du ett abonnemang som räcker till det mesta. Här kan du streama det mesta och surfen räcker till ordentligt.
 • 100 GB
  Det här abonnemanget är ett måste för dig som lever i din telefon och använder Youtube-Netflix-Spotify dagligen. Här behöver du aldrig vara utan surf.

Ovanstående är de vanliga mobilabonnemangen för alla hos Vimla. Utöver det så finns det även abonnemang för barn, studenter och personer som fyllt 55 år. Du kan hitta de längre ned på denna sida.

När du skall välja abonnemang så ta en funderare på vilken surfmängd som passar bäst. Man brukar säga att 3 GB surf räcker till 6 timmars videotittande eller 30 timmars musikstreaming. 18 GB räcker 50-60 timmars videotittande. Räkna ut hur mycket du använder din surf idag och väljer en datamängd som passar dig bra.

Vad kostar det att ringa och SMSa med Vimla?

Allting är helt fritt hos Vimla. Du ringer helt kostnadsfritt till alla operatörer, mobiler som fasta telefoner. Du kan även skicka hur många sms du vill, till alla.

Detta då alla Vimlas abonnemang har fria samtal och fria sms, vilket är enormt skönt för dig som använder din telefon flitigt. Du behöver aldrig oroa dig över att du behöver betala mer än vad du tänkt.

Har Vimla bindningstid?

När du valt att teckna ett Vimla abonnemang så har du ingen form av bindningstid. Du kan alltså välja att säga upp det när du vill och avsluta abonnemanget, vilket är en enorm frihet eftersom man ofta idag byter mellan operatörerna.

Fungerar Vimla med alla telefoner?

Nästan alla. Man har märkt att vissa utvalda gamla 2G-telefoner som är tillverkade före 2013 inte har stöd för nyare operatörer och därför funkar inte Vimlas abonnemang till dessa telefoner.

Det beror främst på att Vimla startades efter att tillverkaren slutat uppdaterat telefonernas mjukvara. Det är inte unikt för bara Vimla utan de äldre telefonerna funkar lika dåligt med vilken operatör du än väljer.

Kan man spara surf hos Vimla?

Ja, det går bra. Du kan spara så mycket surf du vill och hur länge du vill, uppgraderar du till större abonnemang så behåller du surfen medan nedgraderar du så får du max behålla sparad surf motsvarande abonnemanget du nedgraderar till.

Kan man byta abonnemang inom Vimla?

Ja, det kan man! Du kan ändra ditt abonnemang när du vill och hur du vill inne på Mitt Vimla eller i Vimlas app. Här kan du välja om du vill nedgradera abonnemanget eller uppgradera abonnemanget till ett abonnemang med mer surf.

Hur är mobiltäckningen hos Vimla?

Vimla är verksamma i Telenors 2G, 3G och 4G-nät som täcker 99,5 % av Sverige befolkning. Du behöver aldrig oroa dig över att du har en dålig täckning. Om du vill se exakt täckningsgrad där du befinner dig så kan du kika in täckningskartan. Se täckningskarta för Vimla.

Har Vimla kundtjänst?

Ja, och det är något Vimla satsat på väldigt mycket. Man har sedan starten sagt att man skall ha en support som verkligen bryr sig, på riktigt. Vimla vill ha glada användare och lägger stor vikt vid att finnas tillgängliga och ständigt utveckla och fixa om så att tjänsten blir bättre, tydligare och framför allt enklare.

Kan man lägga till en smartphone när man köper ett abonnemang hos Vimla?

Tyvärr kan man inte göra det. Vimla har målet att vara den enklare tjänsten där man lätt kan beställa ett billigt och bra abonnemang och sedan få simkortet hemlevererat inom 2-3 dagar. Vill du istället köpa en mobiltelefon någon annanstans så går det givetvis bra att sätta in ditt simkort från Vimla i den telefonen.

Vad menas med Vimla filter?

Det innebär att du kan stoppa alla samtal som du inte vill ha. Du har möjlighet att välja vilka kontakter som alltid får ringa till dig. Alla andra samtal kommer att bli till en pushnotis och du kan sedan välja själv om du vill ringa upp till det numret.

Tre bra saker med Vimla

 • Otroligt billig mobiloperatör
 • Inga dolda avgifter
 • Fantastisk kundsupport

Tre dåliga saker med Vimla

 • Att man inte kan köpa mobiltelefon i sitt abonnemang
 • Största abonnemanget som erbjuds har 100 GB
 • Deras hemsida kan uppfattas som krånglig och otydlig av vissa användare

Vilka erbjudanden har Vimla just nu?

I juli 2024 så hittar vi följande erbjudanden för Vimla. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Vimla...

Som får 4.5/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Vimla