Telness mobilabonnemang

Vilka är Telness?

Företaget Telness startades under en period när telekombranschen i Sverige saknade en modern lösning för mobilabonnemang till företag. Det hade under en lång period varit en låg kundnöjdhet hos företagskunderna runt om i Sverige. Telness har visionen om att förenkla och därmed byggt en egen plattform där företagskunderna får full kontroll över sin telefoni och kan lösa allt själva, likt internetbanken.

Hos Telness har du som företagskund full kontroll på dina mobila abonnemang och kan själv sköta företags mobiltelefoni utan mellanhänder i en digital plattform. Du behöver inget extra pappersarbete, långa telefonköer eller köer i butik för att lösa dina frågor - fixa allt åt företaget på ett smidigt sätt.

Telness grundades av en kvinna som heter Martina Klingvall och hon drivs av ta Telness framåt i företagssegmentet. Hon utmanar telekombranschen med inriktning mot företag på ett utvecklande sätt med sin digitala plattform hos Telness.

Företaget Telness är fristående och en oberoende mobiloperatör. Man har valt att enbart rikta in sig på företagsabonnemang och är abonnemangen är verksamma i Telias fantastiska telenät.

Vad finns det för typ av företagsabonnemang hos Telness?

Hos Telness kan man teckna totalt fyra stycken olika företagsabonnemang. Abonnemangen är likt varandra och det är surfmängden som skiljer dem åt.

 • 3 GB
  Perfekt för dig som inte surfar så mycket varje månad.
 • 20 GB
  Ett bra val för dig som surfar en del varje dag.
 • 60 GB
  Ett måste för dig som streamar och använder telefonen flitigt om dagarna.
 • 100 GB
  För dig som är en storsurfare och använder telefonen 7-8 timmar per dag.

Alla abonnemang hos Telness har fria samtal och fria sms. Perfekt om ni driver ett företag som ringer många samtal och behöver ha ständig kundkontakt över telefon. Då slipper ni oroa er över att fakturorna skenar iväg. Här har ni ett fast pris och ni vet exakt vad fakturorna landar på varje månad. Ni har även möjlighet att få en samlingsfaktura om ni har flera företagsabonnemang hos Telness på samma företag.

Vad kostar det att ringa och SMSa hos Telness?

Som vi beskrev tidigare i artikeln, samtliga abonnemang har fria samtal och fria sms/mms, vilket blir en enorm frihet för dina anställda. Att slippa oroa sig över att fakturorna skenar iväg och blir dyra.

Hur fungerar det med samlingsfakturor hos Telness?

Slipp massor av fakturor till företaget och samla ditt företags mobilabonnemang på en och samma faktura. Samlingsfakturan sammanställs digital och finns tillgänglig för dig varje månad, på så sätt slipper du onödig administration. Telness sköter all sin fakturering via Billogram, vilket gör det möjligt att betala fakturan på ett smidigt sätt. Det skall vara enkelt att ha mobilabonnemang på företaget!

Kan man verkligen sköta allt digitalt hos Telness?

När du har dina abonnemang hos Telness så loggar in i portalen med hjälp av ditt Mobila BankID exakt när det passar dig och när du har tid. Du slipper alltså sitta i telefonköer för att göra enklare förändringar i dina abonnemang. Det här är företagstelefoni på kundens egna villkor!

Vad innebär Telnesss kundgaranti?

Telness kan stolt presentera sin 100% nöjd kundgaranti. Om du inte är nöjd med Telness företagsabonnemang så får du dina pengar tillbaka för den senaste månadens fasta avgifter. Det är ovanligt att en mobiloperatör är så pass självsäker som Telness. Fantastiskt!

Har Telness bindningstid?

Telness har valt att ta bort alla bindningstider på samtliga abonnemang. Det blir även flexibelt för ditt företag och ni behöver inte ha onödiga kostnader för saker ni inte använder om ni skulle behöva avsluta ett abonnemang. Du kan pausa, ändra eller avsluta dina abonnemang exakt när du vill och behöver. Telness är en utmärkt lösning för ert företag om ni har en hög personalomsättning.

Hur är mobiltäckningen hos Telness?

Telness är verksamma i Telias prisbelönta nät och ger dig som kund en pålitlig och snabb uppkoppling oavsett vart du befinner dig i Sverige. Som företagskund hos Telness har du alltid full hastighet och funktion i mobilnätet, det gäller 2G, 3G och 4G-uppkopplingarna. När man driver en verksamhet är det viktigt att mobilabonnemangen fungerar ordentligt över hela Sverige. Se täckningskarta för Telness.

Finns det växel hos Telness?

Ja, när du driver ett företag kan det vara bra att ha en välfungerande växel. Det kan vara svårt att hinna med att ta emot alla samtal ifall man sitter i möten eller pysslar med någonting viktigt. Man kanske inte alltid vill vara tillgänglig i telefonen, men samtidigt inte missa samtal. Om du har Telness växel så kan du visa ett fastnummer ut mot dina kunder, skapa samtalslistor där dina medarbetare också kan svara på inkommande samtal, egna öppettider och lägga till företagets välkomstmeddelanden. En växel för era abonnemang är viktigt - hos Telness är allt detta möjligt!

Kan man köpa en mobil till sitt abonnemang hos Telness?

Det är tyvärr inte möjligt hos Telness. Telness har valt att fokusera på billiga och prisvärda abonnemang till företag och i dagsläget har man inte möjlighet att lägga till en smartphone på abonnemanget. Vem vet vad som händer i framtiden?

Hur är kundtjänst hos Telness?

Telness har en kundtjänst som svarar i snitt under 1 minut och har en hög kundnöjdhet, totalt 99 % i undersökningar som gjorts. För Telness är det viktigt att kunderna får svar på sina frågor direkt och att man inte behöver sitta i telefonkö och lägga sin värdefulla tid på det. Givetvis kan du ändra och lägga till företagsabonnemang digital i Telness plattform, men om du behöver komma i kontakt med vår kundservice så finns Telness där för dig som kund.et att lägga till en smartphone på abonnemanget. Vem vet vad som händer i framtiden?

Kan man köpa en mobil till sitt abonnemang hos Telness?

Det är tyvärr inte möjligt hos Telness. Telness har valt att fokusera på billiga och prisvärda abonnemang till företag och i dagsläget har man inte möjlighet att lägga till en smartphone på abonnemanget. Vem vet vad som händer i framtiden?

Vem kan skaffa Telness?

Nästan alla kan bli kunder hos Telness. Det som krävs är att du har ett svenskt organisationsnummer för ditt företag. Om du har det så är du varmt välkommen att teckna dina abonnemang hos Telness, framtidens mobiloperatör.

Tre bra saker med Telness

 • Allt sköts digitalt för smidighetens skull
 • Samlingsfakturor för hela företaget
 • Prisvärda abonnemang med bra surfmängder

Tre dåliga saker med Telness

 • Att man inte kan köpa smartphone på abonnemanget
 • Ingen kundtjänst via telefon
 • Rätt dyr utlandstjänst för att ringa samtal utomlands

Vilka erbjudanden har Telness just nu?

I juli 2022 så hittar vi följande erbjudanden för Telness. Tryck på ett erbjudande för att läsa mer om det. Alla mobilabonnemang nedan har fria samtal/mess.

Det var det mesta om Telness...

Som får 3.5/5 staplar av oss.

Se fler operatörer Läs mer om Telness